11 Şubat 2016 Perşembe

39 Basamak (Kenter Tiyatrosu)



Yazar: John Buchan
Yazar: Patrick Barlow


Yönetmen :  
Mehmet Birkiye
Çeviren :  
Mehmet Birkiye
Dekor Tasarım :  
Efter Tunç
Kostüm Tasarım :  
Efter Tunç
Işık Tasarım :  
Cem Yılmazer

1935 Ağustosu, Richard Hannay (Hakan Gerçek), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır (Demet Evgar) ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur.
   Alfred Hitchcock John Buchan’ın 39 Basamak adlı romanını filme çekerken bu gerilim romanının heyecan yüklü atmosferine, incelikli ama geri planda duran bir mizah dozunu eklemeyi de ihmal etmemişti.
   Patrick Barlow 39 Basamak’ı tiyatroya uygularken bu mizah anlayışını alabildiğine öne çıkarmış, gerilim atmosferinin çevrelediği alabildiğine çılgın bir komedinin izini sürmüş. Geleneksel komedi anlayışının vazgeçilmez ögeleri; dinamik ve durmak bilmez bir aksiyon, olmayacak ama harikulade teatral raslantılar, yaptıkları ile yapmak istedikleri birbirine uymayan karakterler, bin bir kalıba giren oyuncular, bu uyarlamada ustalıkla bir araya getirilmiş. Patric Barlow bu uyarlamayı yaparken Alfred Hitchcock izleğini sahne sahne takip etmiş, romandan çok filmin, Hitchcock’un uyarlamasını sahneye getirmiş.
   Ortaya çıkan olağanüstü komediyi izlemek için Kenter Tiyatrosu 25 Ocak’tan başlayarak seyirciyi bekliyor. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Facebook+Followers