6 Şubat 2016 Cumartesi

BEKARLIĞA VEDA


Elizabeth Coleman’ın yazdığı Emre Yılmaz ‘ın çevirdiği ,Akasya  Asiltürkmen tarafından uyarlanan,Gaye Çankaya’nın yönetmenliğini üstlendiği Romantik komedi türünde 'Bekarlığa Veda Gecesi' adlı oyun  galasını BO Sahne de yapmış, 2015 Aralık ay’ından itibaren BO Sahne de seyircisi ile buluşan oyun Adana ve Ankara turnelerini de programına almıştır.

BEKARLIĞA VEDA GECESİ VE GALA

'Bekarlığa Veda Gecesi' adlı oyun düğün töreni öncesi yaşanan son gecenin  bitmezliğinde ,gelin adayı ile damat adayının içine düştüğü bilinmez ya da bilinir durumların, çözüm arayışlarında yaşanan anların  geceyi kriz masasına çevirmesine bağlamıştır.

Doğrular ile doğru olmayanların yüzleşmesi,başlamadan  bitişin öyküsünü hazırlamış olmanın sıkıntısı, çiftin arkadaşlarını ,aileyi ve de damat ile gelin adayına yansıyan düğümlerin tür’e özgü yapısı içinde çözülebilirliğini de getirmiştir.

Akasya Asıltürkmen ,Özlem Ünaldı,Merve Engin,DilaraGönder,Berka Üzrek ve Parla Şenol tarafından oyuncu kadrosu oluşturulmuş,dekor-kostüm Oğuz Şahin,Işık  da Onur Alagöz  isimleri görülmüştür.

Nilüfer Bıyıklı ve Levent Özdilek isimleri ise prodüktör ve genel sanat yönetmeni etiketleri ile seyirciye sunulmuştur.

Düğün töreninin vazgeçilmez beyaz elbisesi ile içine sinmeyen bişeylerin oluştuğu gelin(Akasya Asıltürkmen)adayı ile damat adayı(Berka Üzrek) ve sevgili(Dilara Gönder) üçgenin de ortaya çıkan her şey tebessümlerimizi öteleyerek endişelerimizi geçici bir süre için öne çıkarsa da mutlu sona giden yol da engellenmelerden hep uzak olmuştur.
Gelinin arkadaşları, dostları  olarak gerçeği bilen ve bunun açıklanması endişesini taşıyan iki kişi Merve Engin ve Özlem Ünaldı oyunun önemli güç halkaları olmuştur.Merve Engin parlak ,hareketli ve enerjik, Özlem Ünaldı ise daha dingin, daha küçük oyunlar  ile iki farklı arkadaş tiplemesini  seyircisine sunmuştur.

Parla Şenol  anne rolünde yıllara meydan okuyan gücü ile  ilk günkü heyecanını hiç kaybetmemiş olmanın güzelliğini yaşatmıştır.

Berka Üzrek ve Dilara Gönder’in katkıları gereği kadar olmuş ayrıca Berka Üzrek’in oyun esnasında sandalye’ye ilişkin geçirdiği kaza sürecinde soğuk kanlılığı alkışa değer olmuştur.

'Bekarlığa Veda Gecesi' adlı oyun bu türü sevenlerin buluşacağı,tebessümlerinizin zaman,zaman kahkahaya dönebileceği bir oyun olmuştur.

BO SAHNE VE MİSAFİRLER

Gala gecesi BO Sahne de anlamsız dağınıklığın ,misafirlerine olan ilginin azlığının hatta ilgi kelimesinin anlamının bile unutulmuş olduğunu ev sahipleri maalesef  misafirlerine nedenlerini düşündürmüştür.

BO Sahne’ye gala ve benzeri gecelerde misafir olanların her türlü tedbiri almış olmaları fazla iyimserlik duygusu taşımamaları tavsiyesinin göz ardı edilmemesi tarafımdan  ehemmiyetle duyurulmuştur..
                                                                                                     
                                                                                                      
08.12.2015/BO Sahne –Gala/İst.

0 yorum:

Yorum Gönder

Total Pageviews

Facebook+Followers